hits

Det startet med ei jente på 12. Hun var i den alderen hvor det rett og slett ikke var noen bekymringer! Hun trodde hun kunne alt, og visste alt som var å vite. Alt som var nødvendig.

Hun vokste opp i et tryggt hjem, og plutselig kom ungdomsskolen! Nye krav. En helt ny verden! Det kunne være veldig vanskelig, for det var som å gå fra barn til voksen på natta. Mye alkohol ble dratt inn i bildet, men det brydde henne ikke. Hun var for opptatt av å bryte regler. Hadde ikke så mye for henne å si.

Hun vokste opp rundt forventninger! Forventninger som kom fra alle kanter. Ingen trengte si noe, det var bare en følelse som kom. Den kom av alt hun så! Hun trodde det skulle være slik! At slik skal man se ut. Slik musikk skal man like. Slik skal man oppføre seg. Slikt skal man gjøre for å være tøff nok. Jenta trodde hun hadde bein i nesa! Jenta trodde hun visste hva som var rett og galt.

Jenta trodde hun hadde rett bestandig! Hun trodde hun klarte seg 100% på egen hånd. Hun trengte ingen! 

Det var ikke slik det egentlig var! Jenta trykte seg selv lengre og lengre ned i dritten. Hun begynte å se alle feilene med henne selv. Hun følte seg bare stygg uansett sminken hun puttet på. Uansett guttene hun flørtet med. Uansett klærne hun brukte. Uansett hvor hardt hun pushet og fikset! Jenta hadde det ikke så veldig bra med seg selv lengre. Jenta gjordet det ikke noe bra på skolen lengre. Hun følte seg ikke velkommen. Hun skyldte på alle andre! Venner. Familien. Lærerne. Men det hun egentlig ikke visste, var at den største fienden var hun selv.

Jenta gikk rundt om kring og latet som hun var stolt. Hun latet som at alt de andre sa ikke gikk innpå henne. Jenta gikk ut med et smil til mamma og pappa, ut med bein i nesa til gutta og jentene, men lå hjemme i senga og gråt stille i mørket. 

Jenta var livredd! Men det var det ingen som visste. Jenta prøvde nye ting og ville vel egentlig ikke eksistere stort lengre. Jenta røyket seg til paradis, og slik fortsatt dagene. Jenta prøvde så hardt hun kunne! Så hardt å være noen hun ikke var. Være noen hun trodde alle kom til å like!

Jenta prøvde å forandre seg! Hun sluttet å røyke seg til paradis, og begynte å se realiteten! Hun prøvde sakte men sikkert å skli tilbake til de hun kunne stole på. Til de hun begynte å være med. Hun begynte å være seg selv igjen, og plutselig så gikk hun ut og hadde det gøy! Gøy uten den heftige drikkingen. Gøy sammen med de andre.

Jenta fikk høre så mye dumt. Hun fikk så mange kniver i ryggen at hun ga opp igjen. Hun ga opp på plassen hun elsket mer enn noe annet. Jenta klarte ikke mer! Så hun rømte hjem til det landet hun virkelig var fra! Jenta søkte lys, en ny start. Når hun kom til landet de fleste kaller hjem, møtte hun veggen nok en gang igjen.

Jenta var helt fra seg, ensom og alene. Ingen så det.. Ingen visste eller ga tegn til at hun i det hele tatt eksisterte. Plassen hun trodde hun alle fall hadde noen, hadde hun virkelig ingen? Ingen! Jenta stengte seg inne. Jenta kom hjem fra skolen kjempe lei, og stengte seg inne på rommet. Hun ville ikke åpne seg. Ikke for noen! 

Jenta var skuffet. Skuffet over de menneskene hun hadde tatt inn i varmen før. Før i det landet hun kjente så godt! For hun visste at de ikke kjente det. Det var akkurat likt for denne jenta å komme til hjemlandet igjen. Hun kjente ikke til noe som helst. Tusen takk! 

Jenta hadde en! En person hun fokuserte 100% på. En person hun snakket med over telefonen flere timer hver eneste dag. Dette var den eneste personen som kunne hjelpe henne. Dette var den eneste personen som så jenta for den hun virkelig var. Dette var en person som kunne få meg til å smile iløpet av en dag. Ingen andre. Så klart var denne personen i Spania. Som jeg hadde forlatt så brått og kaldt.

Etter nedturen i hjemlandet, ville jenta hjem. Jenta orket ikke å føle seg så usynlig! Det var ikke noe hun kunne gjøre. Jenta besøkte Spania hver gang hun kunne. Hver eneste ferie, bare for å se en person. Den ene personen som virkelig så henne. Den personen som virkelig elsket henne for den hun var. 

Jenta kom tilbake! Hun flyttet hjem. Hun angrer ikke et sekund på noen av de valgene hun hadde tatt. Jenta prøvde, men feilet! Hun lærte så mye på den tiden hun hadde vært ensom. Det året hun hadde lagt inne på rommet sitt med musikk på ørene, og bare tenkt. 

En ting var helt sikkert at hun hadde lært, og det er at du kan ikke rømme fra problemene dine, og ihvertfall ikke fra deg selv! Det var den største tabben jenta hadde gjort. 

Jenta vet den dag i dag, at hun aldri hadde klart det hvis det ikke var for den støttende mammaen og pappaen hennes, eller for den støttende og omsorgsfulle kjæresten, eller de støttende velkomne vennene som fortsatte å invitere, til og med etter et år!

Jenta lærte å stå ansikt til ansikt med seg selv, og tabbene hun hadde begått. Hun har gjort og sagt en del ting som kanskje gjør henne litt skuffet over seg selv, men hun angrer ikke et sekund på noe som helst! Visst det ikke hadde vært for de feilene hun har gått, så hadde ikke denne jenta vært den blide og stolte jenta som hun er i dag.

Hun hadde ikke hatt den erfaringen.
Hun hadde ikke hatt den selvtilliten.
Hun hadde ikke vært stolt over seg selv, og sist men ikke minst! Hun hadde ikke tenkt på den måten hun tenker på nå heller. 

Hun hadde ikke hatt den avstanden og den tiden hun trengte til å tenke om det ikke hadde vært for de valgene hun tok.

Så ja! Endelig. Endelig føler hun at hun har funnet seg selv. Iallefall til de grader mer enn før!...


  


Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:
Dette designet er laget av http://katrineaastorp.blogg.no


Jeg er ei blid jente fra Bodø som nettopp har flyttet tilbake etter et syv år langt eventyr i Spania. Nå studerer jeg i Norge igjen og overaskende nok trives jeg med det. Bloggen bruker jeg til å minnes fine stunder i livet, men jeg kan også være spontan. Velkommen!

Legg meg til som venn
Arkiv


· Mai 2018 · Desember 2017 · November 2017 · April 2017 · Mars 2017 · Januar 2017 · Desember 2016 · November 2016 · Januar 2016 · Desember 2015 · November 2015 · Oktober 2015 · Juli 2015 · Juni 2015Kategorier


· Blogg · DIY · Få slutt på depresjon! · Hverdag · Meninger · Oppskrifter · Outfits · Skjønnhet · Trening og helse · Vegan recipesSøk i bloggen
Denne bloggen er personlige ytringer fra utgiver av bloggen. All bruk av bilder, tekst eller video fra bloggen må avtales med bloggens ansvarlige utgiver.
Bloggen ligger på
blogg.no og annonser på bloggen selges av Mediehuset Nettavisen. Ansvarlig redaktør for Mediehuset Nettavisen er Gunnar Stavrum.